július 2015 hónap bejegyzései

Katsudon, amely állítólag szerencsét hoz a diákoknak, ha vizsga előtti nap fogyasztják…

Hozzávalók: 4 szelet sertés karaj vagy comb, 2 ek. liszt, 5 tojás, zsemlemorzsa, 4 tálka főtt rizs, 20 dkg szeletelt hagyma, 2 dl dashi, 3 ek. mirin, 3 ek.  szójaszósz, 4 ek. cukor, petrezselyem

“A megsózott, megborsozott katsudonhúst kirántjuk magyar módra, lisztbe, 1 tojásba és zsemlemorzsába forgatva. Érdekes, hogy a japánban használt zsemlemorzsa kicsit más. Amerikai típusú tartós kenyérből készítik, így nagyon puha viszont nagyobb darabokban, inkább szálkákban marad. A hagymát a dashiban, mirinben, szójaszószban és a cukorban puhára főzzük. 4 részre osztjuk, 1 részt egy serpenyőbe teszünk, beleteszünk egy szelet rántott húst és ráöntünk egy felvert tojást. Kicsit sütjük, hogy a tojás kocsonyás legyen. Rátesszük a rizsre. Lehet rátenni még tonkatsu-szószt is, de úgy is lehet, hogy csak a rizs, a rántott hús a szósszal leöntve. Ilyenkor hívják katsudon-nak.”