Epres cseresznyevirágszirom sütemények

sakura

 

Jojo Krang eredeti angol nyelvű receptje itt található.

Immáron második alkalommal kaptunk számtalan bókot erre a süteményre, így többé nem titkolhatom a receptet, amely, bár nem igényel japán alapanyagokat, mégis megidézi a hanamik (a cseresznyevirágzás ünnepe) hangulatát, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető.

125 g szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk 100 g cukorral, hozzáadunk egy egész tojást és négy evőkanál epres joghurtot, majd tovább verjük. Közben összeszitálunk 300 g lisztet, 20 g fagyasztva szárított eper vagy bogyósgyümölcs port (mivel ehhez nem jutottam hozzá, eper ízű turmixport használtam), 25 g kukoricakeményítőt, 1/4 teáskanál sütőport és fél teáskanál sót, majd ezt a vajas keverékhez adjuk és alaposan összegyúrjuk. Néhány órán át hűtőben pihentetjük a tésztát, majd fél centiméter vastagra nyújtjuk és egy mandula alakú süteménykiszúróval (egyszerűen elkészíthetjük egy kör alakút óvatosan összelapítva) sakura-szirmokat szaggatunk belőle. 150 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, és teát kínálunk mellé.

Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?