Sütőben készíthető mocsi

mochi

Azóta kerestem pirománbiztos mocsireceptet, mióta sikerült egy szép napon történelemmé tennem az egyetlen tökéletesen záródó, mikrohullámú sütőben használható edényemet (tudniillik posztmodern műalkotássá olvasztottam), Krissy sütőben készíthető mocsija pedig tökéletesnek bizonyult azzal az aprócska változtatással, hogy az adag egyharmadát készítettem el egyszerre, mégpedig egy 25×25 cm-es szilikontepsiben.

Íme a harmadolt adag elkészítése: 150g mochikot (gluténos rizslisztet) 60g cukorral összekeverünk, a rizslisztet esetleg szitálhatjuk is, hozzáöntünk egyharmad doboz kókusztejet (körülbelül 130ml) és 150ml vizet, csomómentesre keverjük, a formába öntjük (amennyiben nem tapadásmentes, érdemes előtte kikenni), vajjal vagy olajjal megkent fóliával letakarjuk, mégpedig úgy, hogy a fólia hozzáérjen a masszához, és 150 fokra melegített sütőben egy órán át sütjük, majd hagyjuk letakarva kihűlni. Keményítővel beszórt felszínre borítjuk, és felvágjuk, a darabokat pedig szintén keményítőbe, vagy ízlés szerint valami másba, mint kókuszreszelék, csokoládéforgácsok stb. forgatjuk. Természetesen akár meg is tölthetjük a kis gombócokat gyümölcsökkel, azukibabpasztával, a vállalkozókedvűek esetleg fagylalttal. Kevés felhajtással és mosogatnivalóval jár és  legtöbben akik kipróbálják, imádják.

Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?