Frissítő nyári desszert

zselé koi

 

Közeledik a nyár (sőt, egynémely napokon mintha már itt is lenne), és vele a kánikula.  Mivel is lehetne jobban enyhíteni, mint könnyű, hideg frissítőkkel: zselés, gyümölccsel dúsított édességekkel, mint amilyen a citromzselé eperdarabokkal. Természetesen nem kötelező a fent látható koi formában elkészíteni,  kimosott joghurtospoharat, pudingformát is használhatunk, de zárható tartóba is önthetjük, mint a lenti  dzsemesüveg, ezt magunkkal vihetjük piknikre, esetleg a munkhelyi ebédhez. (Ne felejtsük azonban hűvös helyen tárolni őket fogyasztásig.)

Akár zselatinnal, akár agar agarral készítjük, mindenképpen kövessük a csomagoláson feltüntetett útmutatót, különben előfordulhat, hogy a zselénk túl híg, vagy éppen túl kemény lesz. Legyünk türelmesek, mindkettőnek időre van szüksége a megszilárduláshoz. Játszhatunk a különböző színekkel (gyümölcslevet, szörpöt, esetleg tejet vagy természetes/mesterséges színezéket adva a vízhez), a türelmesebbek akár rétegezhetik is őket a színpompás hatásért, sőt, akár minden rétegnek más-más ízt adhatnak, de az egy színű-ízű zselé is ugyanúgy nagy sikerre számíthat.

 

P1100206

 

Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?