Spenót szezámöntettel

Kevesen vannak az ismerőseim között azok a szerencsések, akik gyermekkorukban nem gyűlölték teljes szívből a spenótot, ám annál többen, akik hozzám hasonlóan felnőttként minden bátorságukat összeszedve kipróbáltak bármely, nem főzelékszerű fogást (esetemben a spenótos quesadillát), és beleszerettek.

Ez a gyorsan elkészíthető, csupán néhány hozzávalót igénylő fogás tökéletes bentóba vagy könnyű ebédnek/vacsorának, ízléstől függően készíthetjük pirított fehér vagy fekete szezámmaggal, amelyből egy evőkanálnyit mozsárban összetörünk, hozzáadunk egy evőkanál mirint (akik édesebben szeretik, fél evőkanál mirint és ugyanennyi cukrot is használhatnak) és egy teáskanálnyi sós szójaszószt, esetleg néhány csepp szezámolajat.

A megmosott leveleket (körülbelül 10-15 dkg-ot) leforrázzuk, majd körülbelül egy perc után leszűrjük és jeges vízben kihűtjük. A felesleges vizet óvatosan kinyomkodva belőle szétteregetjük egy tálkában, ahol összeforgatjuk az öntettel. A spenót gyorsan átveszi a szezám ízét, így néhány percig kell csak türelemmel lennünk, és már fogyaszthatjuk is.

 

P1100322

(Hiába, nehéz a spenótot olyan szögből fotózni, ahonnan vonzó lenne. Ronda, de nagyon finom.)

Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?