Kezdő kalligráfia szett

Nem ez az első alkalom, hogy szóba kerül a kalligráfiához szükséges eszközök sora. Az ok, ami miatt most újra elővesszük, hogy a Maido Shodōkai (毎度書道会) csapata hosszas gondolkodás után úgy döntött, hogy minden kezdő kalligráfusnak – és nem csak kezdőknek – összeállít egy olyan szettet, amellyel már el lehet indulni a gyakorlásban, viszont nem jelent anyagilag sem hatalmas terhet. Ennek eredményeként megszületett a Maido kalligráfia szett kezdőknek és a mai naptól előrendelhető a webshopban, hogy aztán néhány nap elteltével már mindenki számára elérhetővé váljon. 

De nézzük is meg, hogy miről beszélgetünk.  Íme a kész készlet:

Kezdő kalligráfia szett egészben

A 14,5×30,5 cm-es kalligráfia doboz és mellé egy papíralátét (vagyis shitajiki) alkotja a csomagot, ami könnyen hordozható, hónunk alá is csaphatjuk és már mehetünk is akár egy parkba gyakorolni.

... és lessünk bele ...

A doboz tartalmaz egy gyakorló ecsetet (fude), papírnehezéket (bunchin), tusrudat (sumi) és egy 60 ml-es folyékony tust is, valamint egy műanyag dörzskövet (suzuri).

... lépjünk közelebb ...

Nincs is igen más, amit hozzáfűzhetnénk. A japán Kuretake cég termékei nem fognak senkinek sem csalódást okozni. Arra vigyázzunk csak,  hogy ecsetünket mindig rendesen tisztítsuk meg, mossuk ki és gondosan szárítsuk!

Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?