január 2012 hónap bejegyzései

Kicsi jó ügy

Nem pénzt kérünk, csak ha valakinek épp van felesleges és tud segíteni. Van egy értelmi fogyatékosokat ellátó központ, ahol szívesen fogadnának minden írószer/rajzolószer jellegű adományt, nem baj, ha használt, nem baj, ha kicsit selejt. Rákérdezve, hogy minek örülnének a legjobban, ez a válasz jött:

Amire legjobban szükségünk lenne:

  • grafitceruza (ez nagyon kellene)
  • színes ceruza (inkább vastagabbak,
  • ecsetek, közepesek
  • festék (bármilyen,nagyon szeretnek festeni)
  • ragasztó, folyékony (kreatív foglalkozásokhoz)
  • rajzlap
  • meg bármi, amiből lehet készíteni valamit (pl. farsangra krepp papír, színes kartonok arcmaszknak, zsírkréta színezni az álarcot stb.)

Ha a következő héten bárki el akar és tudja juttatni hozzánk bármi ilyen jellegű adományát, akkor mellécsomagoljuk a sajátunknak. Illetve mivel nem sok értelme van vidékről postán elküldeni nekünk, csak azért, hogy továbbküldhessük, ha valaki közvetlenül szeretné elküldeni, vagy esetleg a környezetében rendez kisebb gyűjtést, itt a cím:

Takács Jánosné
Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Központja
Eger
Kallómalom út 90.
3300

 

Megújult a webáruház motorja – Zen Cart 1.5

Egy kis időre most a gépház jelentkezik.

Rettenetesen büszkék voltunk, hogy sikerült beüzemelni a PayPal-fizetést még karácsony előtt, majd kiderült, hogy megkeserítettük nem kevés ember életét, mert az általunk egyébként kedvelt Zen Cart webáruházrendszer pont a forintban fizetés esetén háromból egyszer biztosan, néha sajnos többször is valami furcsa kerekítési hibát jelzett és nem engedett fizetni. A hivatalos javítás legalább fél évet késett, pedig már tudtak róla a fejlesztők. (A Zen Cart ingyenes rendszer, viszont ingyen nem igazán érhető el hozzá jó magyarítás, ha kell, tessenek bennünket keresni.)

A jó hír, hogy megjelent végre a hivatalos frissítés, én némi ügyetlenkedés után azért nekünk is sikerült telepíteni. Ha minden igaz, most már nem fog nyafogni a PayPal, lehet bátran vásárolni (lehúznak mocskosul, de ha eleget tetszenek fizetni, akkor lehet módosítani velük a szerződést). A frissítés egyébként ennél sokkal több javítást és új funkciót tartalmaz, elsősorban a még fokozottabb biztonságot illetően (például az adminnak most már sűrűbben kell majd cserélgetni a jelszavát). Miközben kívülről alig látszik valami, tényleg még sokkal biztonságosabb lett a rendszer (nem mintha eddig tároltunk volna hitelkártya-adatokat, de az ördög nem alszik).

A karácsonyi rohammal együtt mostanra kicsit elfáradtunk, úgyhogy itt az ideje kicsit lazítani… ahogy ismerem magunkat, még a végén elmegyünk pókerezni, ha már úgyis fordítottunk egy csomót online kaszinóknak az utóbbi időben. (Fordításban félkarú rablókban vagyunk a legjobbak, de a pókernél legalább van esély nyerni mások ellen, ha az ember ügyes.)

Egyébként pedig készülnek további meglepetések, műszakiak és nem műszakiak egyaránt, úgyhogy időről-időre tessenek bátran visszalátogatni.

– a gépház –

 

 

Indul ismét a kalligráfia tanfolyam

Kedves Érdeklődőink!

 

A Maido Shodōkai (毎度書道会) kalligráfia tanfolyamára ismét lehet jelentkezni! Egyrészt október óta folyamatosan gyakorol két csoport és lehet hozzájuk csatlakozni, valamit kezdő csoport is indul szombatonként 13 órai kezdéssel. A jelentkezőket külön e-mailben értesítjük a részletekről és az első találkozás pontos időpontjáról.  Tovább...

Újév ünneplése – Kakizome után

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola adott otthont a 2012-es Kakizome rendezvénynek január 7-én. Ez az esemény – talán az első magyarországi hivatalos és nyitott Kakizome rendezvény – különleges alkalom volt számunkra. Néhány kép segítségével mesélnénk róla.

Tovább...

Az ecset készítése

A japán kalligráfia iránt érdeklők közt nincs olyan, akit ne érdeklene előbb-utóbb, hogy az általa használt vagy használni kívánt eszközök hogyan készülnek, honnan származnak, mi is a működésük alapja. A japán és kínai kalligráfia eszközei igen speciálisak, amelyek közül talán éppen az ecsetek azok, amelyek igazán felkeltik mindenki figyelmét. A japán kalligráfia ezen eszköze ugyanis nem helyettesíthető semmilyen más ecsettípussal. A Kuretake cég által kiadott mindenféle anyagok segítségével elmélyedhetünk például az ecsetkészítés rejtelmeiben is.  Így aztán elérkezett a pillanat, hogy megnézzük, hogyan is készül egy ecset.
Tovább...