Japán képekben – Kurashiki (倉敷) és az Entsuji (円通寺)

Okayama (岡山) prefektúra Japán fő szigetének, Honshūnak (本州) délebbi részén fekszik. Hamarosan benézünk központjába, Okayamába is, de előte látogassunk el Kurashikibe, a japánok által is közkedvelt kis városba, amely belső részében teljesen megtartotta a 17. századi arculatát.

Kurashiki szomszédságában pedig a hegyek közt fekszik az apró kis kolostor, az Entsuji, amelynek érdekessége, hogy Ryōkan Taigu (良寛大愚, 1758-1831), a híres zen szerzetes megvilágosodásának helyszíne. A csodálatos kis ékszerdobozként a tájba olvadó épületegyüttes különleges atmoszférát áraszt.

Nézzünk hát be Kurashiki városába és az Entsuji kivételes hangulatába.

Kurashiki belvárosa, ahol a csodálatos régi épületekben számtalan üzlet és étterem várja a turistákat

A központi utcát ketté szelő patakon akár csónakázva is élvezhetjük a város atmoszféráját

Tavasszal és ősszel sintó "matsuri" keretében maszkos emberekkel találkozhatunk az utcán, akik legyezőjükkel megérintik a járókelők fejét. Ne szaladjunk el! Ez bizony szerencsét hoz!

Egy bolt Kurashikiben, ahol csupa macskás dolgot vásárolhatunk

Ryōkan szobra az Entsuji kertjében

Az Entsuji Kannon bóhiszattva - a könyörületesség bóhiszattvájának - temploma. Íme egy csodálatos Kannon szobor a kertből.

Nem csak csatorna vezetheti a vizet a nagy esőzések során. Íme egy csodás példa arra, hogy az eső szépségében így is gyönyörködhetünk.

Entsuji hangulat

A Ryōkandō épülete, vagyis a hely, ahol a gyakorlás folyt, és ahol a mai napig vannak zazen találkozók

Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?