Új év, ZIP mangaka, sárkány és a többiek

Japánban a karácsonyt bár ünneplik, azonban beláthatjuk, hogy miért nem lett a japánok számára kiemelkedő esemény. Azonban az új év eljövetelét talán még inkább megünneplik, mint a nyugati világban. Ezt az ünneplést szeretném most bemutatni, miközben kipróbáltam pár olyan Kuretake terméket is, amelyek eddig nem voltak a figyelem középpontjában… Szóval induljon az Újévi móka!

Akemashite omedetō gazaimasu vagy Shinnen akemashite omedetō gazaimasu (新年明けましておめでとうございます) mondja a japán az Újévi köszöntőjében.

Egy saját készítésű és a webshopból is rendelhető képeslap

Japánban nagyon komolyan is veszik, hogy ez a köszöntés éppen akkor érjen el címzetjének, amikor annak ideje van, vagyis január 1-én. Bármikor feladhatjuk képeslapjainkat Japánban – és meg kell jegyezzük, hogy a japánok a mai napig, hiába az internet, de ezt meg is teszik, tartva a hagyományokat – azokat a posta összegyűjti és pontban – legyen az bármilyen nap – január 1-én kézbesítik azt.

Egy újabb Újévi lap, amelyet megrendelhet a Maido webshopból is

Azon felül, hogy a január 1-e így egy képeslap áradat napjává válik, január első néhány napjában minden japán ellátogat egy sintó szentélybe is, hogy Újévi kívánságait, kérdéseit feltegye, megvásárolja az oltalmazó amuletteket és ehhez hasonló szertartásos dolgokat végezzen.

Akemashite omedetō

Mint valószínűleg sokak számára nem ismeretlen, Japánban a kínai asztrológia hatása komolyan érezhető. Minden évnek meg van a saját állatöve. A 2012-es év az sárkány éve lesz. Ez azt jelenti, hogy minden fomrában a sárkány lesz most az a figura, amely megjelenik nem csak a képeslapokon, de a legkülönfélébb tárgyakon is, vagy éppen önmagában.

Egy sárkányos Újévi lap

Ilyenkor a komolyabb ábrázolások mellett a kedves és vicces figurák sora is megjelenik:

Ránk mosolyog a sárkány éve

***

A fent látható összes képeslapot megrendelheti tőlünk, csak írja meg választását a webshop (kukac) maido (pont) hu e-mailcímre!

Most pedig nézzük meg, hogy milyen eszközöket használhatunk, hogy egy ilyen hangulatos lapot akár otthon is elkészíthessünk.

Hamarosan előrendelhető lesz két új tűfilc jellegű, színes eszköz a Maido webshopjában. Ezeket próbáltam ki, és nem kellett csalódjak. Az első ilyen eszköz a Millennium nevet viseli. Több méretben és színben is kapható.

Kuretake ZIG Millennium tollak

Millennium méretek

A másik a beszédes nevű Mangaka. Ez a toll a mangarajzolók álma. A 01-es mérettől a 02, 05, 08-as méreten át többféle színben elérhető:

ZIG Mangaka tollak

Ugyanilyen hasznos eszköz lehet mind a mangarajzolók körében, mind a képzőművészek körében a színes tus tartalmazó ecsettolak. (Nem beszélve a vizes bázisú “testvéreikről”, amelyeket most nem használtam, de hasonlóan színes megoldásokra ad lehetőséget, és nagy előnyük, hogy patronosak, így újra tudjuk tölteni őket, ha kifogytak!)

Színes ecsettollak

Végül nézzük meg színes sárkányukat:

Sárkány és az eszközök

Mind az eszközökről, mind a képeslapokról érdeklődhet a webshop (kukac) maido (pont) hu e-mailcímen!

Jó szórakozást az eszközök használatához!

Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?