Megújult a webáruház motorja – Zen Cart 1.5

Egy kis időre most a gépház jelentkezik.

Rettenetesen büszkék voltunk, hogy sikerült beüzemelni a PayPal-fizetést még karácsony előtt, majd kiderült, hogy megkeserítettük nem kevés ember életét, mert az általunk egyébként kedvelt Zen Cart webáruházrendszer pont a forintban fizetés esetén háromból egyszer biztosan, néha sajnos többször is valami furcsa kerekítési hibát jelzett és nem engedett fizetni. A hivatalos javítás legalább fél évet késett, pedig már tudtak róla a fejlesztők. (A Zen Cart ingyenes rendszer, viszont ingyen nem igazán érhető el hozzá jó magyarítás, ha kell, tessenek bennünket keresni.)

A jó hír, hogy megjelent végre a hivatalos frissítés, én némi ügyetlenkedés után azért nekünk is sikerült telepíteni. Ha minden igaz, most már nem fog nyafogni a PayPal, lehet bátran vásárolni (lehúznak mocskosul, de ha eleget tetszenek fizetni, akkor lehet módosítani velük a szerződést). A frissítés egyébként ennél sokkal több javítást és új funkciót tartalmaz, elsősorban a még fokozottabb biztonságot illetően (például az adminnak most már sűrűbben kell majd cserélgetni a jelszavát). Miközben kívülről alig látszik valami, tényleg még sokkal biztonságosabb lett a rendszer (nem mintha eddig tároltunk volna hitelkártya-adatokat, de az ördög nem alszik).

A karácsonyi rohammal együtt mostanra kicsit elfáradtunk, úgyhogy itt az ideje kicsit lazítani… ahogy ismerem magunkat, még a végén elmegyünk pókerezni, ha már úgyis fordítottunk egy csomót online kaszinóknak az utóbbi időben. (Fordításban félkarú rablókban vagyunk a legjobbak, de a pókernél legalább van esély nyerni mások ellen, ha az ember ügyes.)

Egyébként pedig készülnek további meglepetések, műszakiak és nem műszakiak egyaránt, úgyhogy időről-időre tessenek bátran visszalátogatni.

– a gépház –

 

 

Facebook Twitter Email

Vélemény, hozzászólás?